ANIMALS ALBINS

No hem de confondre un animal de pelatge blanc amb un animal albí. L'albinisme és un trastorn genètic on l'animal presenta una falta total o una producció molt baixa de melanina que és la que dóna la pigmentació a tot el cos. És un trastorn genètic reséssiu, això vol dir que els dos pares, han de portar el gen i ha de coincidir que s'expressi al mateix temps.

Es pot presentar en qualsevol animal: mamífer, au, rèptil...
En el món salvatge aquests animals no solen sobreviure però sí que és possible quan viuen en captivitat.

Són animals que presenten la pell i o el pèl blanc, les mucoses roses i els ulls clars, roses, blaucel, gris clar o verds.

Els problemes més importants conseqüència de l'albinisme són: dermatològics, oftalmològics i d'oïda.
Són animals que pel que fa a la vista la tenen molt reduïda, alguns presenten estrabisme, tenen fotofòbia, els molesta la llum del sol, per evitar aquestes molèsties als ulls els podem posar Doggles, ulleres de sol.

Moltes vegades conjuntament amb la falta de vista i va lligat un problema de sordesa. Això es deu perquè durant el desenvolupament del fetus les cèl·lules que formen l’oïda interna són les mateixes que les que produeixen la melanina que és la substància que dóna color a la pell, per això, sovint quan un animal és blanc és més probable que pugui presentar sordesa uni o bilateral. És recomenable jugar amb joguines que facin soroll i molt vistoses perquè les trobin amb facilitat.
Sovint també presenten dificultats en l'aprenentatge i en la seva relació amb altres animals i persones, solen presentar timidesa, por o agressivitat; són animals que estan més còmodes en ambients coneguts i familiars.

També presenten molts problemes dermatològics, són animals que poden cremar-se durant una exposició llarga al sol i poden presentar càncers de pell més freqüentment que altres animals, per això cal ser especialment curós amb la pell, posar-los crema amb filtre solar, o samarretes fresques, utilitzar xampús per pells delicades.

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs