LES AL.LÈRGIES

QUÈ ÉS UNA AL·LÈRGIA? És una reacció exagerada del sistema immunitari quan entra en contacte amb una substància d'origen químic, animal, vegetal... que anomenem al·lergen. Aquest contacte pot donar-se per contacte, inhalació o ingestió.

COM HO RECONEIXEM? Bàsicament l'animal presenta pruïja, no para de rascar-se, també pot presentar envermelliment, granets, es llepa amb intensitat, otitis, pell engruixida i amb una coloració gris-negre i alopècies, zones sense pèl.

COM ES DIAGNOSTICA? Arribem a un diagnòstic definitiu descartant malalties amb la mateixa simptomatologia. El què primer s'ha de descartar és la presència de paràsits externs. En segon lloc les infeccions de pell. En tercer lloc les al·lèrgies alimentàries i quan tot això està descartat podem dir que l'animal té una al·lèrgia. Per conèixer de quina al·lèrgia es tracta es poden realitzar unes proves de sang que ens mostraran a quines substàncies és al·lèrgic el nostre animal per poder instaurar una pauta de tractament.

COM ES TRACTA? Primer hem de tenir clar que una al·lèrgia gairebé mai es cura del tot, que haurem d'establir més d'una estratègia per frenar-la, que és llarg, requereix compromís per part de l'amo i costós econòmicament.
Haurem d'establir mesures per evitar l'al·lergen: si aquest és el pol·len, aleshores haurem de: minimitzar les sortides, evitar les zones de vegetació, els dies secs, calorosos i amb vent. Si són els àcars: aspirar estores, utilitzar productes antiàcars i ventilar bé la casa.

Els tractaments farmacològics els utilitzarem per controlar els brots més greus.

Los banys amb xampús especials ens ajudaran a mantenir la pell valenta i disminuir la càrrega d'al·lèrgens a la pell.

Les dietes hipoal·lergèniques s'ha vist que aquests aliments ajuden en el control de la picor i ajuden a mantenir la pell valenta.
La immunoteràpia o vacunes d'hiposensibilització el què aconseguim és anar sensibilitzant al sistema immunitària a aquests al·lèrgens perquè no reaccioni de manera exagerada

Si teniu dubtes visiteu-nos a: http://argosclinica.com/contactar.php

PDF: Les al·lèrgies.pdf

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs