LES IGUANES

Ordre: Squamata
Família: Iguanadae
Especie: Iguana iguana


Són originàries d'Amèrica Central i del Sud. Els agrada viure en zones arborades, amb vegetació espesa i selves plujoses.
Tenen hàbits diürns, són trepadores, arborícoles i els agrada prendre el sol després de menjar, ja que així activen la digestió; els agrada dormir en zones elevades.
Viuen en grups familiars d'un mascle amb diverses femelles i individus joves. Els joves arriben a la pubertat als 3-4 anys.

L'època de cria és de gener a abril, ponen entre 28 i 40 ous després de 48 dies de la còpula i els incuben entre 73 i 90 dies.
Les cries quan neixen fan uns 10 cm de llarg i són autosuficients alimentant-se de femtes al primer any de vida.

Si les volem tenir a casa, haurem de tenir un terrari vertical que sigui 1.5 a 2 vegades més llarg que la nostra iguana; hi posarem troncs perquè si pugui enfilar. El terra el forrarem de gespa artificial, escorça, turba o terra vegetal, hi posarem diferents punts d'aigua i si podem una bassa amb aigua, ja que són bones nadadores.
També haurà de disposar de llum ultraviolada en les hores de dia, una font d'escalfor vertical de 29 a 32ºC i una humitat ambiental del 80%.

L'alimentació serà bàsicament de fulles verdes de bledes, fenc, escarola, canonges, rúcula, i en menys quantitat tomàquet, pastanaga, poma, pera, plàtan amb pela i flors. També els podem subministrar pinso especialment formulat per elles.

El primer any de vida muden la pell cada 30-45 dies després, ja és cada 3-6 mesos.

Per conèixer el sexe haurem d'esperar fins l'any i mig de vida, solen viure de 12 a 16 anys i pesen de 4 a 6 kg.

Perquè la nostra iguana sigui sociable amb la gent és molt important l'exercici, seguir sempre unes rutines, tallar les ungles per evitar que ens pugui fer mal quan les manipulem. Donar-li el què més li agradi de menjar amb la mà així veuen que no som els seus depredadors. És important no cridar, colpejar-les o castigar-les perquè això afavoreix l'agressivitat.

Per qualsevol dubte o pregunta visiteu-nos a la botiga o clínica del carrer Bisbe Strauch, 21 08500 de Vic trobareu el mapa de localització al nostre web http://www.argosclinica.com/contactar.php

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs