RASCAR: COMPORTAMENT NATURAL DELS GATS

Els gats tenen el costum de rascar tot tipus de superfícies ( mobles, parets, entre altres), ja que forma part del seu comportament habitual. Per això, és molt important que a casa tinguem un rascador perquè la nostra mascota pugui desenvolupar el seu comportament amb naturalitat.

- Quins tipus de rascadors trobem al mercat?
Existeixen diferents tipus i mides de rascadors. Des d'una simple pissarra amb superfícies intercanviables perquè a mesura que es vagin gastant aquestes superfícies es puguin canviar, fins a mobles específicament dissenyats per aquesta finalitat.

- Els rascadors són sempre acceptats pels gats?
Tot i que els rascadors són molt útils, algunes vegades els animals els poden rebutjar i opten per fer servir les ungles sobre superfícies on no tocaria usar-les. Així doncs, és molt important que la nostra mascota s'adapti al rascador i que nosaltres, com a propietaris, tinguem paciència durant el procés d'adaptació. Alguns dels consells que donem per tal de facilitar l'adaptació són: Per una banda, que el propietari motivi al gat perquè els utilitzi. Així, un cop el gat perdi la por i s'animi a usar-lo se'l pot premiar i, per una banda, fregar el rascador amb herba gatera per fer-lo més atractiu de cara a l'animal.

- On hem d'ubicar el rascador?
Cal que col·loquem el rascador en un lloc on el gat passi la major part del dia però mai a prop d'on menja o d'on té la caixa de sorra per defecar i orinar. El que recomanem és que es col·loqui a la zona on dorm l'animal. No obstant això, el podem col·locar a prop de les zones on el gat sol rascar i, mentre l'animal s'adapta al rascador, podem protegir aquestes zones amb cinta adhesiva.

Recordeu que a la botiga d'ARGOS Clínica veterinària Vic podreu trobar rascadors per els vostres gats.

Visiteu-nos al Carrer Bisbe Strauch, 21 de Vic!!!

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs