DETECTAT UN CAS DE RÀBIA A FRANÇA

El COVB (Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona) ens ha fet arribar aquest circular que creiem que és prou important per fer-vos-ho extensiu a vosaltres:

Des del COVB us comuniquem l’avís sobre l’existència d’un cas de ràbia declarat a França que ens ha fet arribar el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Segons la informació rebuda, la font del cas de ràbia ha estat l’entrada irregular al país veí d’un gos de raça Bull Terrier. Introduïda il·legalment a França des d’Hongria a finals del 2014 i sense respectar la normativa sobre els desplaçaments dels animals de companyia, posteriorment la mascota va viatjar a Algèria amb els seus propietaris. Durant l’estada del gos en quarantena, a la seva tornada a França, s’ha detectat la ràbia. Al llarg d’aquest període, l’animal va estar en contacte amb 9 persones com a mínim i un gos.

Seguint el protocol establert per aquests casos, després de la confirmació del diagnòstic, es va establir una zona reglamentada per limitar els moviments dels carnívors domèstics, una major vigilància i es va reforçar la captura d’animals del carrer. Els carnívors que hagin pogut estar en contacte amb l’animal i que no estiguin vacunats seran eutanasiats mentre que els vacunats adequadament romandran sota seguiment clínic durant 6 mesos.

Atesa la proximitat geogràfica de Catalunya amb països endèmics de ràbia i el risc que suposa el trànsit de persones amb les seves mascotes que viatgen entre el Nord d’Àfrica i Europa, la Direcció el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya està treballant en una nova Ordre. Aquesta, segons l’organisme oficial, “es troba en els darrers tràmits previs a la seva publicació i establirà la vacunació antiràbica obligatòria a Catalunya”.

Us recordem la importància d’informar als propietaris sobre tots els tràmits que s’han de seguir en el cas de viatjar a un país que no pertany a la Unió Europea. D’aquesta manera es podrà evitar la difusió de malalties potencialment transmissibles a l’home i a d’altres animals, especialment en aquesta època de l’any en que s’incrementen considerablement els viatges amb mascotes.

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs